enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,0140
EURO
41,7701
ALTIN
3.769,57
BIST
9.384,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
8°C
Pazartesi Çok Bulutlu
10°C
Salı Çok Bulutlu
12°C

“Yemezsen Ağlar”

“Yemezsen Ağlar”
REKLAM ALANI
20.05.2024 17:20 | Son Güncellenme: 20.05.2024 19:45
9
A+
A-

“Yemezsen Ağlar”

Çocuklukta ki yeme alışkanlığı geleceğimizi nasıl etkiliyor?

“Yemezsen arkandan ağlar.” Bu sözü neredeyse hepimiz küçükken duymuşuzdur. Anne ve babalarımız yeteri kadar yemek yemediğimizde veya tabağımızdakileri bitirmediğimizde sık sık bu cümleyi kullanmıştır. Çocuklara, yemek istediklerinden fazla yemek yedirmek doğru mudur?

Anne-babalar çoğu zaman çocuklarına beslenmeleri açısından sağlıklı gördüğü için daha fazla yemek yedirmeye çalışır. Peki çocuklara bu şekilde bir tutum sergilemenin nelere yol açabileceğini daha önce düşündünüz mü?

YAZI ARASI REKLAM ALANI

Tabii ki çocukluk çağında yeterli ve sağlıklı beslenmek çocukların gelişimi açısından büyük önem taşır. Fakat her çocuğun yemeğe olan ilgisi ve ne kadar yemekle doyacağı çocuktan çocuğa değişkenlik gösterir. Yapılan araştırmalara göre yetişkinlikte kilo problemleri ve yeme bozukluğu yaşayan bireylerin neredeyse hepsine, çocukluk çağlarında yemek yemeyle ilgili baskı uygulandığı gözlemlenmiştir.

Yetişkin birey çocukluk çağlarında gördüğü bu baskıdan tramvatize olarak daha fazla yemek yemediğinde farkında olmadan suçluluk duygusu hissedebilmekte veya ‘yeteri kadar beslenmediğini’ ‘doymadığını’ düşünerek daha fazla yemek yemektedir. Bu da yetişkin bir birey için istenmeyen kilo problemlerine sebebiyet verir. Veya bunun tam tersi örnek vermemiz gerekirse çocukluğunda yemek yemesi konusunda tramvatize olan çocuklar, yetişkin bir birey olduğunda farkında olmadan bir savunma mekanizması geliştirerek yemesi gerekenden daha az öğün tüketebilmektedir. Bu nedenle Anne ve Babaların çocuklarına bu şekilde baskı uygulamaması daha sağlıklı bir tutum olacaktır.

Haber: Elif Közen

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.